www.karpathosnews.gr

Αβραμόπουλος: Δημιουργείται τόξο Ρωσίας – Τουρκίας – Ιράν – Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα

«Οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται ένα κράτος, η στάση του Νετανιάχου δεν εμπνέει αισιοδοξία» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Για τον πόλεμο στο Ισραήλ, την Τουρκία αλλά και τον ρόλο της Ευρώπης μίλησε ο τέως επίτροπος της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ertnews.gr

Αναφορικά με τον πόλεμο του Ισραήλ είπε ότι δημιουργείται ένα τόξο Ρωσίας – Τουρκίας – Ιράν τονίζοντας ότι «η Τουρκία έχει πάντα την πρόθεση να διαδραματίσει ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή». Ξεκαθάρισε όμως ότι το λάθος της Τουρκίας είναι ότι δεν διακρίνει τη Χαμάς από τον λαό της Παλαιστίνης και κινείται σε δύο επίπεδα, συνομιλητής μεταξύ Ανατολής και Δύσης. «Οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται ένα κράτος, η στάση του Νετανιάχου δεν εμπνέει αισιοδοξία» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Αν σχηματιστούν δύο ζώνες επιρροής αυτό θα είναι το σύνορο μεταξύ δύο κόσμων, είπε στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος ενώ ξεκαθάρισε ότι ένιωσε ανακούφιση όταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δεν κήρυξε τον πόλεμο στο διάγγελμά του.
Τέλος για την Ευρώπη είπε ότι «είναι μια οικονομική υπερδύναμη, αλλά δεν έχει εξελιχθεί σε γεωστρατηγική υπερδύναμη».

Θέλω να δούμε μαζί τι γίνεται στον κόσμο γιατί τα πράγματα φαίνεται ότι πάνε από το κακό στο χειρότερο. Και θέλω πρώτα απ όλα πως εξελίσσεται ο πόλεμος στο Ισραήλ. Πώς το βλέπετε; Σήμερα κλείνει ένας μήνας ακριβώς από την εισβολή της Χαμάς και όλα δείχνουν ότι το τέλος ξεμακραίνει. Είναι μακριά και δεν ξέρω τι τέλος μπορεί να υπάρξει εδώ.

Από την αρχή αυτό φαινότανε. Μην ξεχνάμε ότι αυτά που συνέβησαν πριν από ένα μήνα είναι συνέχεια μιας ολόκληρης σειράς τα τελευταία 70 χρόνια προβλημάτων και εκκρεμοτήτων στη Μέση Ανατολή. Ναι, και έχουν γίνει λάθη από όλες οι πλευρές. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε και να συγχωρέσουμε τις βαρβαρότητες της 7ης του Οκτωβρίου. Και δικαίως το Ισραήλ θέλει να εντοπίσει και να τιμωρήσει αυτούς που διέπραξαν τα εγκλήματα. Από εκεί και πέρα όμως έχουμε μια κλιμάκωση η οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Δεν πρέπει να αποσυνδέσει κανείς από τη γενικότερη ρευστότητα σε παγκόσμια κλίμακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κάρπαθος: Κάθειρξη 11 ετών σε Πακιστανό για το βιασμό μαθήτριας δημοτικού

Κάρπαθος: Ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για το 2024, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ

Τρένο θα συνδέει την Ελλάδα με Βουλγαρία και Ρουμανία

Δίκυο Ενημέρωσης