www.karpathosnews.gr

ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στο υπολογιστικό νέφος «Cloud Practitioner Essentials AWS»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στο υπολογιστικό νέφος «Cloud Practitioner Essentials AWS», στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με την Amazon Web Services (AWS) για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Το πρόγραμμα προσφέρθηκε δωρεάν από την AWS, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αφορούσε στις έννοιες του AWS Cloud, τις υπηρεσίες AWS, την ασφάλεια, την αρχιτεκτονική, την τιμολόγηση και την υποστήριξη, για να οικοδομηθούν οι απαιτούμενες γνώσεις για την πιστοποίηση και τη σταδιοδρομία στον τομέα του υπολογιστικού νέφους (cloud computing).

  • Συνολικά συμμετείχαν 891 άνεργοι, εκ των οποίων 811 (91%) έλαβαν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

Στη συγκεντρωτική αξιολόγηση, όπως αποτυπώθηκε στα σχετικά ερωτηματολόγια, αναδείχτηκαν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ικανοποίησης από τους συμμετέχοντες.

Εισικότερα, το 92% δήλωσε ότι η εκπαίδευση εκπλήρωσε τους βασικούς εκπαιδευτικούς στόχους, που τέθηκαν, το 91% ότι το πρόγραμμα προσέφερε νέους τρόπους σκέψης και αντιμετώπισης επαγγελματικών καταστάσεων, το 76% σημείωσε ότι η κατάρτιση θα φανεί χρήσιμη στο επάγγελμα το οποίο ασκούν και το 70% ανέφερε ότι θα συνιστούσε σε τρίτους τη συγκεκριμένη εκπαίδευση.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, υπογράμμισε: «Η αξιολόγηση της δράσης αποτελεί επιβράβευση για εμάς και επισφράγιση της σημασίας που έχουν οι συμπράξεις της ΔΥΠΑ με εταιρίες παγκόσμιες ηγέτιδες της τεχνολογίας.

Το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον αναζητά εργαζόμενους με ψηφιακές δεξιότητες και, για τον λόγο αυτό, κινούμαστε με συντονισμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχοντας ποιοτική κατάρτιση σε ενότητες και ειδικότητες υψηλής ζήτησης. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος και στην ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας».

Ο Country leader για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα της Amazon Web Services, Θανάσης Πατσάκας, τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος AWS Cloud Practitioner Essentials σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ.

Παρέχουμε υψηλού επιπέδου κατάρτιση και εκπαίδευση στις τεχνολογίες AWS cloud σε ανέργους, ηλικίας 18-60 ετών, σε όλη την Ελλάδα, ως μέρος της δέσμευσής μας να επενδύσουμε σε εκπαίδευση δεξιοτήτων υπολογιστικού νέφους για 29 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έως το 2025.

Αυτό το πρόγραμμα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας, διότι παρέχει γνώσεις με υψηλή ζήτηση στην ελληνική αγορά εργασίας, ενισχύοντας την απασχολησιμότητα των συμμετεχόντων ανέργων, ενώ συμβάλλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την κοινή μας προσπάθεια με τη ΔΥΠΑ, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μας και να επεκτείνουμε τα προγράμματά μας, για να εκπαιδεύσουμε σε τεχνολογίες cloud ακόμα περισσότερα άτομα στην Ελλάδα, καλύπτοντας πλέον και άτομα στο φάσμα του αυτισμού».

ΠΗΓΗ: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τρένο θα συνδέει την Ελλάδα με Βουλγαρία και Ρουμανία

Δίκυο Ενημέρωσης

ΚΆΡΠΑΘΟΣ: Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής, Δημοτικού Συμβουλίου και Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων

Δίκυο Ενημέρωσης

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΗΓΑΔΙΩΝ

Δίκυο Ενημέρωσης