www.karpathosnews.gr

Κάρπαθος: Έντονες οσμές γύρω από το λιμάνι – Πρόβλημα η έλλειψη καυσίμων στο Δήμο

Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Καρπάθου, στη θέση που βρίσκεται το συντριβάνι, στα Πηγάδια όπως και σε όλο το λιμάνι, αναφέρονται έντονα παράπονα για οσμές λυμάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Πηγαδίων κ. Γιώργο Χατζηκουτσό, χθες το βράδυ (25 Ιουνίου 2ο23) σημειώθηκε διακοπή στο δίκτυο ρεύματος με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι αντλίες που λειτουργούν για τον Βιολογικό. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηκουτσός “το θέμα είναι ότι ο Δήμος Καρπάθου αυτές τις ημέρες δεν έχει καύσιμα και πρόκειται να προχωρήσει σε νέα συμφωνία για πετρέλαιο και βενζίνη. Χθες βράδυ λοιπόν, οι γεννήτριες του Δήμου δεν είχαν πετρέλαιο και για αυτό το λόγο με τη διακοπή ρεύματος σταμάτησε να δουλεύει και το δίκτυο του βιολογικού”.

Ευτυχώς δεν υπήρξε υπερχείλιση και δεν βγήκαν λύματα στην επιφάνεια κι αυτό διότι ο ανάδοχος του βιολογικού πρόλαβε και τη λειτουργία του δικτύου μετά την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρισμού από τη ΔΕΗ. Όσο αφορά τις έντονες οσμές που αναφέρονται σήμερα το πρωι, ο κ. Χατζηκουτσός πιθανολογεί ότι το μηχάνημα που έχει τοποθετηθεί στον παραλιακό και κρατά τις οσμές μετά τη χθεσινή διακοπή δεν έχει επανεκκινήσει τη λειτουργία του.

Μέσα από όλο το ρεπορτάζ καταλαβαίνουμε ότι κάτι συμβαίνει με τα καύσιμα που προμηθεύεται ο Δήμος Καρπάθου. Μάλιστα κύκλοι μέσα από το Δήμο ανέφεραν ότι για τα απορριμματοφόρα υπάρχουν καύσιμα για 2 το πολύ 3 μέρες. Τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί πρέπει η κοινωνία να τα μαθαίνει όλα από σπόντα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Αποφασισμένη η κυβέρνηση, ανάστατη η Εκκλησία – Κρίσιμες συνεδριάσεις την Τρίτη

Δίκυο Ενημέρωσης

Πέτη Πέρκα για ΣΥΡΙΖΑ: Γίναμε ένα κόμμα του τίποτα, από αύριο θα είναι στον γύψο

Δίκυο Ενημέρωσης

Εφορία: Στα 105,7 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων

Δίκυο Ενημέρωσης