www.karpathosnews.gr

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: «Η γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τίμια. Πρέπει και να φαίνεται τίμια»

Την εκλογική επικαιρότητα και καθημερινότητα της Καρπάθου μονοπωλεί η προσφορά μηχανημάτων προς τον Δήμο Καρπάθου από επιχειρηματία που είναι και υποψήφιος δήμαρχος. Το θέμα σηκώθηκε από τον πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου αλλά και υποψήφιο δήμαρχο Καρπάθου (!) κ. Μιχάλη Μανωλάκη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου.

Πιο συγκεκριμένα η υπόθεση αφορά δυο πρόσφατες ξεχωριστές περιπτώσεις. Την μεταφορά με ιδιωτική πλατφόρμα οδοστρωτήρα του δήμου στην κοινότητα Ολύμπου για το στρώσιμο δρόμου μήκους 2 χιλιομέτρων και την παραχώρηση μηχανημάτων για την αποκομιδή βαρέων αντικειμένων από το πάρκινγκ της κοινότητας Αρκάσας. Και στις δυο περιπτώσεις εκδόθηκαν σχετικά ευχαριστήρια δελτία τύπου από τις κοινότητες στα οποία γίνεται αναφορά στο όνομα του επιχειρηματία (και υποψήφιου δημάρχου) ο οποίος παραχώρησε ευγενικά και χωρίς οικονομικό όφελος τα μηχανήματα του ωστόσο φαίνεται ότι η δημοτική αρχή δεν είχε γνώση!

Το θέμα έχει πολλές όψεις, ωστόσο οφείλουμε να φωτίσουμε καταρχήν την ουσία του. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, όσο αφορά την Αρκάσα ο δήμος Καρπάθου αυτή τη στιγμή δεν έχει δυνατότητα αποκομιδής βαρέων αντικειμένων αφού το τσαπάκι και το φορτηγό είναι στα συνεργεία. Όσο για το θέμα της μεταφοράς του οδοστρωτήρα στην Όλυμπο, αν και ακούστηκαν αρκετές απόψεις, η πλατφόρμα μεταφοράς φαίνεται να ήταν η μοναδική λύση, ωστόσο εκφράστηκε η άποψη ότι δεν θα έπρεπε να πέσει χαλίκι χωρίς να γίνει άμεσα η ασφαλτόστρωση.

Ειδικά ο περιφερειακός δρόμος στην Όλυμπο χρησιμοποιείται από μεγάλο τμήμα των κατοίκων και θεωρείται έργο μεγάλης και ουσιαστικής σημασίας για την καθημερινότητα της λαογραφικής πρωτεύουσας και τουριστικής κορωνίδας της Καρπάθου.

Αλλά και το καθάρισμα της τουριστικής Αρκάσας στην αρχή της τουριστικής περιόδου ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο. Κανένας δεν αμφισβητεί τον χαρακτήρα του επείγοντος για τις δυο υποθέσεις ωστόσο είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο δήμαρχος κ. Νισύριος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γερακιανάκης την υπόθεση; Κι όμως δεν είχαν γνώση, σύμφωνα πάντοτε με δικούς τους ισχυρισμούς. Υπάρχει Αντιδήμαρχος ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση; Και αν ναι γιατί δεν βγαίνει να εξηγήσει και να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα;

Μπορεί σε έναν Δήμο να γίνονται παρόμοιες κινήσεις και οι όποιες δωρεές-προσφορές χωρίς να υπάρχει γνώση από τη δημοτική αρχή; Αν συμβεί ένα οποιοδήποτε ατύχημα ποιος θα χρεωθεί τη ζημιά;

Ακόμη ένα σοβαρότατο θέμα που έρχεται στην επιφάνεια είναι οι όποιες δωρεές κάνουν αυτή την περίοδο οι υποψήφιες παρατάξεις και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Καρπάθου. Οι κάτοικοι – ψηφοφόροι μπορεί να έχουν αλλεπάλληλες καθημερινές ανάγκες ωστόσο δεν είναι ανόητοι. Μπορεί να δεσμευτεί μια ή περισσότερες ψήφοι για μια “χάρη”;

Σε κάθε περίπτωση τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να είναι υπεράνω κάθε υποψίας, ο βίος τους όχι απλώς να είναι ανεπίληπτος, αλλά ούτε καν να δίνουν λαβή για καχυποψία. Μπορούν και πρέπει, επιβάλλεται να κάνουν δωρεές και προσφορές, άλλωστε αυτό σημαίνει ότι έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και αγάπης για την Κάρπαθο, ωστόσο θα έπρεπε να απαιτούν να μην γίνεται αυτή την περίοδο καμία απολύτως αναφορά στο όνομα τους, αν θέλουν να κριθούν για τους στόχους, το πρόγραμμα και την ομάδα τους, πρέπει να τους μετρήσουμε μακριά από συναισθηματικές ή άλλες διαπροσωπικές εμπλοκές.

«Η γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τίμια. Πρέπει και να φαίνεται τίμια» κι αυτό ισχύει για όλους όσοι συμμετέχουν στα κοινά ή επιθυμούν να έχουν ρόλο.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής διαχρονικά είναι μεγάλες. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

karpathiakanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κάρπαθος: Τα ονόματα που ακούγονται για τις επιτελικές θέσεις του Δήμου!

Δεν εγκρίθηκε το σχέδιο Κανονισμού Ύδρευσης Δήμου Καρπάθου

Δίκυο Ενημέρωσης

Τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου ζητά από τον Υπουργό Υγείας ο Δήμαρχος Καρπάθου

Δίκυο Ενημέρωσης