www.karpathosnews.gr

Με συγκίνηση τα Δωδεκάνησα τιμούν το ΟΧΙ του 1940

Τη συμμετοχή και των Δωδεκανησίων στους αγώνες του Έθνους το 1940 τίμησε ο λαός της περιοχής μας σήμερα. Σε όλα τα νησιά, μικρά και μεγάλα, υπό την σκιά της κυματίζουσας υπερήφανα Ελληνικής Σημαίας το μήνυμα της Ειρήνης κυριάρχησε στα στόματα μικρών και μεγάλων είτε στις εκδηλώσεις των Σχολείων είτε στις δηλώσεις των τοπικών Αρχών.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπεί στις εκδηλώσεις της πρωτεύουσας των Δωδεκανήσων τη Ρόδο ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Σπανάκης και τη Βουλή των Ελλήνων ο Μάνος Κόνσολας.

” Οταν είμαστε ενωμένοι καταφέρνουμε πολλά, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σπανάκης για να υπογραμμίσει πως ” η Ελλάδα του 2023 είναι ένας πυλώνας σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή, μία Ελλάδα που βρίσκεται μπροστά στην οικονομική ανάπτυξη και που έχει μπροστά της ένα λαμπρό μέλλον».

Την ιστορική Μνήμη των Δωδεκανησίων υπογράμμισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας θυμίζοντας τη συμμετοχή στους αγώνες του 1940 του Συντάγματος Εθελοντών Δωδεκανησίων.

Σχολιάζοντας και τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τόνισε εμφατικά πως ” η Ελλάδα είναι για μία άλλη φορά υπερασπιστής των αξιών και περιφρουρεί την Ελευθερία και την ειρήνη. Η πρόοδος και η ευημερία είναι μπροστά μας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η εκπροσώπηση των Δωδεκανησίων στη Βουλή, δίνει αγώνες για να συνεχίσουμε την ειρηνική μας πορεία».

«Το μεγάλο όχι των Ελλήνων που το 1940 πολέμησαν για την ανεξαρτησία μας και την εδαφική μας ακεραιότητα, ηχεί μέχρι και σήμερα” επισήμανε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης υπογραμμίζοντας πως “τις αξίες αυτές τις υπηρετούμε εμείς σήμερα. Στεκόμαστε όρθιοι με υπερηφάνεια. Επισημαίνουμε όπου και αν βρεθούμε την αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων και με την προσήλωση της χώρας μας στις αρχές του διεθνούς Δικαίου».

Δηλώσεις έγιναν και από το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Χρύσα Καραγιάννη και τον τέως βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Από χθες 15/04 ξεκινά η αντιπυρική περίοδος για την Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Γεραπετρίτης: Αναχωρεί την Δευτέρα ελληνικό C-130 προς τη Γάζα με ανθρωπιστική βοήθεια

Δίκυο Ενημέρωσης

Μεταφορά 22 ασθενών με πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας