www.karpathosnews.gr

Με 64 μόνιμους εργαζόμενους δουλεύει ο Δήμος Καρπάθου! Τι απαιτήσεις μπορούμε να έχουμε;

Με 59 μόνιμους υπαλλήλους και 5 αορίστου, σύνολο 64, δουλεύει όλο το σύστημα του Δήμου Καρπάθου. Για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους εργαζόμενους, περίπου 25 στον αριθμό, που κάθε χρόνο προσλαμβάνονται από τον δήμο με συμβάσεις καθώς και τους ανθρώπους που δουλεύουν στην καθαριότητα των σχολείων. Αυτό είναι όλο κι όλο το δυναμικό που παλεύει να κρατήσει την Κάρπαθο σε υψηλό επίπεδο!

Για να έχουμε μια εικόνα, χωρίς την παραμικρή έννοια συγκρίσεων, ο δήμος Ρόδου έχει 1.000 μόνιμους εργαζόμενους. Αρκεί πάντως να σκεφτούμε ότι πριν την οικονομική κρίση στον δήμο Καρπάθου υπήρχε πρόβλεψη για 124 υπαλλήλους!

Από τις πρώτες προτεραιότητες που προεκλογικά έκανε σημαία ο νέος Δήμαρχος, κ. Φελλουζης, μάλιστα συναντήθηκε και με το σωματείο εργαζομένων, ήταν η αναβάθμιση και αναμόρφωση των υπηρεσιών του δήμου Καρπάθου κάτι που περιμένουμε από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Ωστόσο και επειδή συχνά ακούμε γκρίνιες για τον “δυσκίνητο” δήμο του νησιού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το προσωπικό που εργάζεται είναι ελάχιστο σε σχέση με τον αριθμό που θα έπρεπε να υπηρετεί σε αυτόν. Είναι λοιπόν αδηριτη η ανάγκη να αλλάξει άμεσα ο οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου αν θέλουμε να έχουμε απαιτήσεις.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος, ο δήμος προχωρά σε leasing μηχανημάτων καθαριότητας την ίδια στιγμή οι μόνιμοι στην καθαριότητα είναι 7 άνθρωποι! Και περιμένουμε τους συμβασιούχους αφού γίνουν οι τυπικές διαδικασίες και προσληφθούν να καθαρίσουν το νησί!

Πάντως η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Καρπάθου σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/8/2022, στο Γραφείο του Δημάρχου, με θέμα την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Καρπάθου έτους 2022

Προτείνεται τη σύσταση 11 νέων θέσεων στον ΟΕΥ και συγκεκριμένα:

–3 νέες θέσεις ΠΕ και 1 ΤΕ με τις ελάχιστες ειδικότητες που προβλέπονται για την άμεση στελέχωση και σύσταση ΥΔΟΜ που στον ΟΕΥ του Δήμου Καρπάθου οργανώνεται σε τμήμα Πολεοδομίας υπο την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος σύμφωνα με τις πρόσφατη διάταξη του. άρθρου 73 του ν.4954/2022 που τροποποίησε το άρθρο 97Α του ν.3852/2010.

–Επιπλέον συστήνονται 2 θέσεις ΠΕ Οικονομικού-Λογιστικού, 1 θέση ΠΕ Διοικητικών, 1 ΤΕ Διοικητικού, 1ΤΕ Δασοπονίας και Διαχείρισης περιβάλλοντος, 1 θέση ΤΕ Οικονομικού-Λογιστικού, 1 θέση ΔΕ Υδραυλικών, 2 ΔΕ Ηλεκτρολόγων, 1 ΥΕ εργατών ύδρευσης αποχέτευσης, για να δοθεί η δυνατότητα της συνέχισης κάλυψης των βασικών λειτουργιών των υπηρεσιών του Δήμου ιδίως των Οικονομικών και Τεχνικών υπηρεσιών λόγω υποστελέχωσης και ανάληψης επιπρόσθετων πολλαπλών αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων.

Για την σύσταση των 3 νέων από τις ανωτέρω θέσεις ΔΕ και ΥΕ προτείνεται η κατάργηση 3 θέσεων αντίστοιχης κατηγορίας και συγκεκριμένα οι 2 θέσεις ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού που είναι κενές σήμερα και 1 θέση ΥΕ κλητήρων που είναικενή σήμερα επομένως δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη στον Προϋπολογισμό του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιωάννης Παππάς : «Με τον σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Δίκυο Ενημέρωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αποκατάσταση προβλήματος στη γεώτρηση “Χανδακάρη”

Δίκυο Ενημέρωσης

Πρόστιμο 12.000 ευρώ επιβλήθηκε σε επιχείρηση από την περιφέρεια

Δίκυο Ενημέρωσης