www.karpathosnews.gr

Νέο “Υπουργείο” Συμφιλίωσης για την Κάρπαθο;

Οι πρόσφατες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές στην Κάρπαθο χαρακτηρίστηκαν με πολλές συγκρούσεις, με ακραία λόγια και κατηγορίες. Ειπώθηκαν και γράφτηκαν κατά των συμπολιτών Καρπαθίων βαριά λόγια. Δημοσιεύματα στον τύπο και σε κοινωνικά δίκτυα, με πολιτική σκέψη, μετατράπηκαν σε προσωπικές προσβολές και σπηλώσεις προσώπων πεθαμένων και ζωντανών, ακόμη και σε συκοφαντίες οικογενειών.

Στη διάρκεια αυτής της Δημαρχιακής θητείας ήρθαν στην επιφάνεια πολλές περιπτώσεις που στόχευσαν άδικα πολίτες και έδωσαν άσχημα παραδείγματα για πολλούς άλλους.

Αυτό έχει δημιουργήσει πολύ κακό κλίμα σε πολλούς από τους συμπολίτες μας.

Μετά τη νίκη του στις πρώτες Δημοκρατικές εκλογές το 1994 στην Νότια Αφρική και μετά από 25 χρόνια στη φυλακή, ο Νέλσον Μαντέλα ήθελε μια πραγματική κυβέρνηση Εθνικής ενότητας.

Βγαίνοντας από τη φυλακή έβαλε στόχο να δημιουργήσει εμπιστοσύνη και σιγουριά για τη νέα ηγεσία της Νότιας Αφρικής. Μία από τις πρώτες κινήσεις που έκανε ο Νέλσον Μαντέλα ήταν να ιδρύσει το Υπουργείο και την Επιτροπή Συμφιλίωσης και Εθνικής Ενότητας.

Ηξερε ότι η πολιτική της εσωτερικής συμφιλίωσης είναι ένας κρίσιμος τομέας που μπορεί εύκολα να παραβλεφθεί, αλλά που θα είχε και μεγάλο κόστος για την κοινωνία.

Ένας σημαντικός τομέας που καλό θα ήταν να προσέξει η νέα Πολιτική ηγεσία της Καρπάθου είναι, πώς θα αποκατασταθεί η ενότητα για τα χάσματα που δημιούργησαν τόση ένταση και σύγκρουση στην Καρπαθιακή κοινωνία.

Ένας σημαντικός τομέας που όλοι οι αληθινοί και γνήσιοι Καρπάθιοι πρέπει να εξετάσουν σοβαρά είναι, εάν το προσωπικό τους συμφέρον και το εγωκεντρικό τους συμφέρον εξυπηρετεί το καλό αυτού του νησιού.

Η Κάρπαθος θα λειτουργήσει καλύτερα, όχι μόνο με καλύτερη ηγεσία, αλλά και με καλύτερους δημότες που μπορούν να αποδείξουν την αξία τους, όχι στο αν έχουν δίκιο, αλλά στο αν μπορούν να δείξουν χαρακτήρα συμφιλίωσης.

Η πρόκληση για τη νέα Ηγεσία και για εμάς ως Καρπάθιους είναι κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε πραγματική συμφιλίωση για ένα μεγαλύτερο καλό και για μία καλύτερη νησιωτική κοινωνία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εντοπισμός σορού αγνώστων λοιπών στοιχειών στην Κάρπαθο

Δίκυο Ενημέρωσης

Δήμος Καρπάθου: 70% το ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές

Δίκυο Ενημέρωσης

Μεταφορά 10 ασθενών με πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας