www.karpathosnews.gr

Ο Απολογισμός ΕΡΓΟΥ του Γιάννη Νισύριου: 50 εκ. ευρώ στην ΚΑΡΠΑΘΟ και όλος ο μισθός του σε έργα!

Λίγες ημέρες απέμειναν για την εγκατάσταση της νέας διοίκησης στον Δήμο Καρπάθου. Αποχωρεί ο κ. Ιωάννης Νισύριος και το επιτελείο του για να πάρει θέση ο κ. Μιχάλης Φελλουζής με την δική του ομάδα. Στα Καρπαθιακά Νέα δημοσιεύουμε σήμερα, σε αποκλειστικότητα, το συνολικό έργο της 5ετης θητείας του κ. Νισύριου. Μιας θητείας που στο μέσο της σημαδεύτηκε από τη σκληρή ενδοπαραταξιακή κόντρα στην διοικούσα ομάδα που έφτασε μέχρι τα δικαστήρια.

Πολλά έχουν γραφτεί και ακόμη περισσότερα έχουν ειπωθεί για μια υπόθεση για την οποία τοποθετήθηκε ο καρπαθιακός λαός στις πρόσφαστες εκλογές. Ωστόσο καθώς διαβάζουμε τον απολογισμό του κ. Νισύριου και δεδομένων των συνθηκών, αφού στη θητεία του ζήσαμε και την πανδημία, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε σε ένα έργο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, δεδομένων των συνθηκών ΤΙΤΑΝΙΟ!

Όπως θα διαβάσετε στον λεπτομερή απολογισμό, που σήμερα δημοσιεύετε για πρώτη φορά, περίπου 50.000.000 ευρώ είναι τα χρήματα που φτάνουν ή καλύτερα μπορούν να φτάσουν άμεσα στην Κάρπαθο και οι μελέτες για όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί από τον Δήμαρχο Καρπάθου και την ομάδα του!

Επικοινωνήσαμε με τον κ.  Νισύριο και του θέσαμε πολλά ερωτήματα με πρώτο στα οποία και απάντησε με προθυμία.  Πρώτα από όλα ο κ. Νισύριος ανέφερε ότι αν δεν είχε συμβεί το εσωτερικό ζήτημα που προκάλεσε εντάσεις στην παράταξη του (η επιστολή που δημοσιεύθηκε και τα επακόλουθα με την ομάδα των διαφωνούντων) το πιθανότερο είναι ότι δεν θα είχε αντίπαλο στις εκλογές του Οκτωβρίου και θα μετρούσε και 2η θητεία. Είναι αλήθεια από τη θέση του δημάρχου ο κ. Νισύριος έδειξε χαρακτήρα εργατικό μάλιστα ακόμη και σήμερα, παρότι μετρά λίγες ημέρες για να παραδώσει τη θέση του, εξακολουθεί να εργάζεται καθημερινά πολλές ώρες για την Κάρπαθο.

Μάλιστα είναι μοναδικό παράδειγμα δημάρχου για όλη τη χώρα, αφού όλοι οι μηνιαίοι μισθοί του έγιναν έργο! Ο κ. Νισύριος θα πάρει συνολικά περίπου 100.000 ευρώ ως δήμαρχος του νησιού και τόσα έχει δώσει σε έργα που έχουν γίνει στην πρωτεύουσα και σε όλα τα χωριά της Καρπάθου. Μάλιστα υπάρχει ένα υπόλοιπο 10.000 ευρώ που θα το διαθέσει στο Μουσείο της Ολύμπου που είναι σε στάδιο κατασκευής και όπως όλα δείχνουν το καλοκαίρι του 2024 θα είναι έτοιμο.

Στην Κάρπαθο ακούστηκαν αρκετές διαφωνίες, αυτές αφορούσαν το σχεδιάμενο λιμάνι ή το κτήριο του ΕΠΑΛ και την καθυστέρηση, την ύδρευση και την ταχύτητα του Δήμου να ανταπεξέλθει σε καθημερινά προβλήματα του νησιού. Ο κ. Νισύριος ξεκινώντας της κουβέντα που σύντομα θα δείτε σε VIDEO από τα Καρπαθιακά Νέα, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Δήμου για τον καθημερινό αγώνα τους. Ιδιαίτερα στάθηκε στον τομέα περιβάλλοντος που «όχι απλά τα κατάφερε αλλα ξεπέρασε τον εαυτό του» όπως ανέφερε ο κ. Νισύριος το καλοκαίρι του 2023 μαζεύτηκαν 14,5 χιλιάδες τόνοι σκουπίδια από την Κάρπαθο σκεφτείτε ότι αυτή τη δουλειά έκαναν 6 εργαζόμενοι!

Όμως δεν είναι μόνο ο τομέας περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Καρπάθου γνωρίζει τον ακριβή ρόλο και τη θέση κάθε εργαζόμενου του Δήμου και από τα πρώτα θέματα που έβαλε στο τραπέζι είναι η άμεση τροποποποίηση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΟΕΥ) από την επόμενη διοίκηση. Μάλιστα μας είπε ότι θα παραδώσει λεπτομερές έργο και θα κάνει πλήρη ενημέρωση στον κ. Φελλουζή και όπου χρειάζεται θα είναι δίπλα στη νέα διοίκηση, αρκεί βέβαια να το ζητήσουν και να θέλουν τη βοήθεια του.

Ο κ. Νισύριος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την άψογη συνεργασία, τον κ. Μανώλη Παραγιό, για την άοκνη και αποδοτική εργασία σε όλα τα πόστα  τα οποία χρεώθηκε, ευχαρίστησε την αντιπολίτευση και τους δημοτικούς συμβούλους που διάλεξαν πλευρά διότι στην κρίσιμη στιγμή της ενδοπαραταξιακής αντιπαράθεσης στάθηκαν και βοήθησαν από θέσεις κλειδιά την Κάρπαθο.

Και αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν ξέχασε τον κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, την σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα γέννημα της Καρπάθου στην σύγχρονη εποχή μας, όπως μας ανέφερε. Ο κ. Γεραπετρίτης, δεν θέλει να ακούγεται, ότι έκανε το έκανε προσφορά για το νησί που υπεραγαπά, χωρίς την παραμικρή διάθεση προβολής ή κάποιας άλλης σκέψης, για αυτό το λόγο ίσως να μην γνωρίζει ο κόσμος το κορυφαίο ρόλο του.

Όπως ήδη αναφέραμε σύντομα θα δημοσιεύσουμε συνέντευξη με τον κ. Νισύριο, στην οποία μας εξηγεί βήμα-βήμα την πενταετία και το έργο της, ωστόσο θα έπρεπε να σταθούμε αρχικά στο ΚΟΝΑΚΙ! Το κτήριο που με δικές του ενέργειες ξεμπλοκαρίστηκε και αποδόθηκε στην κοινωνία της Καρπάθου έπειτα από 12 χρόνια! Στο μέλλον οι πολιτικοί της Καρπάθου αφού μελετήσουν την ιστορία μάλλον θα δώσουν στο κτήριο το όνομα του Γιάννη Νισύριου. Επίσης στις μέρες του η Κάρπαθος απέκτησε την καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και το κτήριο του ΕΠΑΛ βρέθηκε ένα βήμα πριν την αποκατάσταση του.

Πολλές οι διαφωνίες και οι απόψεις και για το σχεδιαζόμενο λιμάνι, ωστόσο ο κ. Νισύριος επέλεξε να συμφωνήσει, το έργο να προχωρήσει και η Περιφέρεια σήμερα  να βρίσκεται ένα βήμα πριν από το ξεκίνημα των εργασιών. Και εδώ το μέλλον θα δείξει το σωστό και το λάθος στις επιλογές μας.

Πάντως ο κ. Γιάννης Νισύριος απέδειξε ότι δεν φοβήθηκε να συγκρουστεί και να αγωνιστεί  με ζήλο και πάθος για την Κάρπαθο.

Είμαστε βέβαιοι ότι ειδικά τα Πηγάδια σύντομα θα αλλάξουν πρόσωπο (παραλιακό μέτωπο, σχέδιο Γιαννόπουλου κλπ) και αυτό εν πολλοίς οφείλετε στο Δήμαρχο της θητείας 2019-2023 δηλαδή στον κ. Νισύριο. Κάποιοι, ίσως όχι άδικα, επαναλαμβάνουν ότι συχνά θα τον μνημονεύουμε και θα τον αναζητούμε. Πάντως ο ίδιος δηλώνει ότι θα βοηθήσει όπως και όπου μπορεί, άλλωστε δεν ήταν ποτέ “πολιτικός” θέλησε να γίνει δήμαρχος με κίνητρο την απίστευτη άδολη αγάπη του για το νησί του!

Πήγη:karpathiakanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με το Δήμαρχο Καρπάθου η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη

Δίκυο Ενημέρωσης

Τριαντόπουλος: Δεν υπάρχει αγρότης που δεν έχει λάβει μια πρώτη αρωγή

Δίκυο Ενημέρωσης

Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου μετέβη στο σημείο όπου εξερράγη η βόμβα στη Σταδίου

Δίκυο Ενημέρωσης