www.karpathosnews.gr

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΗΛ. ΛΙΟΡΕΪΣΗΣ υποψήφιος στην Εκλογική Περιφέρεια ΟΛΥΜΠΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Μια πρώτη γνωριμία με τον υποψήφιο σύμβουλο, στην εκλογική Περιφέρεια Ολύμπου του Δήμου ΚΑΡΠΑΘΟΥ, κ. Μανώλη Ηλ. Λιορεϊση. Το βιογραφικό και η πορεία του, οι αρχές, τα πιστεύω και όλα εκείνα για τα οποία δεσμεύεται να ακολουθήσει, όπως ο ίδιος μας τα περιγράφει εν συντομία και χωρίς περιστροφές.

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, 

Α. ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ονομάζομαι Λιορεΐσης Εμμανουήλ του Ηλία, και γεννήθηκα στο Όθος της Καρπάθου το Νοέμβρη του 1966.

Το έτος 1984 αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Απερίου Καρπάθου.

Το έτος 1985, κι αφού παρακολούθησα στην Perugia Ιταλίας τον κύκλο μαθημάτων του “UNIVERSITA PER STRANIERI” εισήλθα κατόπιν επιτυχών εξετάσεων στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της CATANIA.

Το 1989, κατατάχτηκα στον Ελληνικό Στρατό και υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στο Σώμα Εφοδιασμού και Μεταφορών με αρμοδιότητα τη Διαχείριση Υλικού και τη Διαχείρηση Οικονομικών. Με τη λήξη της υποχρεωτικής θητείας μου ακολούθησε η ανακατάταξή μου στο στράτευμα, στο οποίο υπηρέτησα επί σειρά ετών και σήμερα φέρω το βαθμό του Ταγματάρχη εν αποστρατεία.

Το 1997 ξεκίνησα την ενασχόλησή μου στο χώρο των αυτοκινήτων, με την εκμετάλλευση ΤΑΧΙ, δημιουργώντας ταυτόχρονα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Όλυμπο της Καρπάθου, την τουριστική μονάδα “ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ“, 10 δωματίων σε δύο κτίρια.

Από το 2017 άρχισα να λειτουργώ στο Διαφάνι και το εστιατόριο “ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ” και έκτοτε επανεγκαταστάθηκα μόνιμα στα πάτρια μετά από απουσία αρκετών χρόνων, στη διάρκεια των οποίων επισκεπτόμουν τακτικά και τιμούσα πάντα την πατρώα γη.

Ομιλώ δύο γλώσσες: Ιταλικά και Ισπανικά.

Είμαι παντρεμένος με την Άννα-Φωτεινή Γεωρ. Βασιλαράκη, με την οποία αποκτήσαμε δύο τέκνα, την Ευαγγελία —νονός της οποίας είναι ο επί δεκαεξαετίαν Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Ελ. Διακομιχάλης— και τον Ηλία.

Η θυγατέρα μου Ευαγγελία είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Indianapolis College Αθηνών, έγγαμη με τον σπουδαστή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Κώστα Στάθη και μητέρα μιας κόρης.

Ο γιος μου Ηλίας είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Οικονομολόγος σήμερα, που υπηρετεί στο Σ.Δ.Ο.Ε. και αποτελεί Μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.).

Β. ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες,

Όλοι μας ζήσαμε το δράμα που επικράτησε στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Καρπάθου την περασμένη δεκαετία και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Απραξία, αδιαφορία, παντελής απουσία των αιρετών μας εκπροσώπων από τις μάχες για τη λύση των προβλημάτων, που μας ταλαιπωρούν σε καθημερινή βάση. Ιδιαίτερα οι αιρετοί της Ολύμπου έλαμψαν διά της απουσίας τους κατά τη λήψη όλων των κρίσιμων αποφάσεων με αποτέλεσμα την πλήρη εγκατάλειψη και τη βαθειά παρακμή του τόπου μας.

Αν πιστεύετε ότι αυτή η κατάντια πρέπει να συνεχιστεί δεν έχετε παρά να ξαναψηφίσετε γεμάτοι περηφάνια και πάλι τους ίδιους αιρετούς, συγγενείς-φίλους-συντέχους κ.λπ., που τέσσερα χρόνια τώρα δεν έκαναν το παραμικρό για μας. Ο τόπος μας ερήμωσε κι εκείνο που χρειάζεται δεν είναι “βολεψάκηδες” και “ρουσφετομάχους” οσφυοκάμπτες, αλλά άτομα που να μπορούν να συγκρουστούν και να διεκδικήσουν πράγματα γι’ αυτόν με ανιδιοτέλεια, δίχως να αποσκοπούν σε άλλες απολαβές.

Δεν νοείται οι αιρετοί μας εκπρόσωποι στα όργανα του Δήμου Καρπάθου να μην έχουν επί τέσσερα χρόνια βάλει πέτρα πάνω στη πέτρα αλλά να ψηφίζουν χωρίς ντροπή τεχνικά προγράμματα από τα οποία εξαιρείται επιδεικτικά η ιδιαίτερη πατρίδα τους και μετά απ’ όλα αυτά να έχουν το θράσος να ξαναβάζουν και πάλιν υποψηφιότητα.

Για ένα και μόνο πράγμα σας παροτρύνω:

Μην κοιτάτε αποκλειστικά τους ηγέτες των Δημοτικών Παρατάξεων, αλλά κοιτάτε κυρίως αυτούς, που τους ακολουθούν. Αυτούς που θα βρίσκετε μπροστά σας κάθε μέρα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η ψήφος σας είναι ισχυρή και με τη σωστή και ζυγισμένη απόφασή σας μπορείτε να φέρετε, εσείς οι ίδιοι, τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος!

Γ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΛΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΧΡΟΝΙΖΟΝΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

  • Πρωταγωνίστησα, έστω και ως ιδιώτης, κι αυτό το ξέρουν όλοι, στην επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης στην περιοχή Καμπί του Διαφανιού με την υποστήριξη του τότε Αντιδημάρχου Καρπάθου Μανώλη Νικ. Τσέρκη. Πολλοί διατύπωσαν την κατηγορία ότι πίσω από την εμπλοκή μου στο όλο θέμα κρύβονταν προσωπικά συμφέροντα.
  • Τώρα όμως που βρισκόμαστε εν όψει της επέκτασης του ηλεκτρικού δικτύου στις παραθαλάσσιες και τουριστικά αξιοποιήσιμες περιοχές “Μερές” και “Απόκαπος” με τη στήριξη του Δημάρχου Καρπάθου Γιάννη Θεμ. Νισύρου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου Μιχάλη Ηλ. Μανωλάκη, ως επακόλουθο της επέκτασης εκείνης, λίγοι μόνο θυμήθηκαν τον πρωταγωνιστή της εδραίωσης των σημαντικών αυτών υποδομών, που θα δώσουν άλλες προοπτικές στο χωριό μας.
  • Πρωταγωνίστησα, επίσης ως ιδιώτης, στην ολοκλήρωση της μελέτης του περιφερειακού δρόμου του Διαφανιού από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου με την θετική παρέμβαση της Επάρχου μας Πόπης Ιωάν. Νικολαΐδου.
  • Τέλος μια ακόμη άξια λόγου παρέμβασή μου αποτελεί η συντήρηση και επαναλειτουργία του σιντριβανιού του Διαφανιού, που αποτελεί στολίδι του οικισμού. Για το σκοπό αυτό άλλωστε κινητοποίησα την Αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου Νέας Υόρκης Η.Π.Α. “Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ”, που ανέλαβε πρόθυμα το οικονομικό κόστος και τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες συνέβαλαν στο μέτρο του δυνατού στην επαναλειτουργία του κοσμώντας με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαιρινό Διαφάνι.

Δ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αγαπητοί συνδημότες,

Είναι πιστεύω κατανοητό από κάθε σκεπτόμενο συμπατριώτη ότι δεν συμμετέχω στα κοινά για να εξασφαλίσω την έμμισθη παραμονή μου στο νησί, αλλά για να μπορέσουμε να φτιάξουμε κάτι χρήσιμο στον τόπο, στον οποίο επένδυσα και εγώ τους κόπους μιας ζωής.

Ποτέ ως σήμερα δεν υπέκυψα σε εδραιωμένες συμπεριφορές και αρνητικά κατάλοιπα χρόνων… Κοιτούσα πάντα μπροστά με ορίζοντα τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και το ξαναζωντάνεμα του ευλογημένου αυτού νησιού.

Εάν λοιπόν θέλετε να υπάρξει μια διαφορετική φωνή στο Νέο Συμβούλιο του Δήμου μας, μια φωνή διεκδικητική που να απαιτεί λύσεις στα προβλήματα και διεξόδους στα χρόνια αδιέξοδα μας δεν έχετε παρά  να με στηρίξετε!

Είμαι αποφασισμένος να θυσιάσω όσο κόπο και όσο χρόνο χρειαστεί στο βωμό του καλού του τόπου. Να συγκρουστώ όπου απαιτηθεί για την επιβολή του δίκιου…

Κλείνοντας επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Ηλ. Μανωλάκη, Υποψήφιο Δήμαρχο Καρπάθου με την Παράταξη “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ” για την εμπιστοσύνη, που έδειξε στο πρόσωπο μου καλώντας με να συμμετάσχω ως υποψήφιος στην Εκλογική Περιφέρεια Ολύμπου στο ψηφοδέλτιό Νίκης του Δημοτικού Συνδυασμού μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ισχυρές καταιγίδες ικανές για τοπικά προβλήματα

Δίκυο Ενημέρωσης

Η εισήγηση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Συνάντηση Δημάρχου Κάσου με τον Δήμαρχο Καρπάθου

Δίκυο Ενημέρωσης