www.karpathosnews.gr

Ο Μιχάλης Μανωλάκης υποψήφιος δήμαρχος Καρπάθου;

Το όνομα του ακούγεται έντονα στην Κάρπαθο. Κι αν αυτό τελικά συμβεί, να είναι δηλαδή υποψήφιος δήμαρχος, τότε ίσως να έχουμε μια αναμέτρηση που να θυμίζει παλιές εποχές!

Ο κ. Μιχ. Μανωλάκης είναι γιος του πρώην δημάρχου Καρπάθου Ηλία Μανωλάκη, ο οποίος εκλέχτηκε πρώτος αιρετός Δήμαρχος μεταπολιτευτικά με την “Ένωσις Πηγαδιωτών” και παρέμεινε δήμαρχος στο νησί μέχρι το 1982.

Ο σημερινός πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Καρπάθου, κ. Μιχάλης Μανωλάκης, είναι από τα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει εντονότατα την καρπαθιακή κοινωνία. Αιτία η ρήξη, οι εντάσεις και οι αμέτρητοι καβγάδες στην παράταξη «Νέα Πνοή», η οποία στις τελευταίες εκλογές υπερψηφίστηκε και κλήθηκε να διοικήσει τον δήμο Καρπάθου.

Ο κ. Μανωλάκης είναι επιχειρηματίας, τόσο από τη θέση του προέδρου δημοτικού συμβουλίου όσο και από τις συνεντεύξεις του, καταρχήν φανερώνει άνθρωπο που δε μασά τα λόγια του και δεν αφήνει περιθώρια να αμφισβητηθούν, αρκετές φορές παρεξηγούνται.

Μάλιστα στην πρώτη και μοναδική συνέντευξη που παραχώρησε στα Καρπαθιακά Νέα μετά την ρήξη με τον δήμαρχο είχε αναφέρει ότι: «…Είμαι στρατιώτης αλλά δεν είμαι φυτό. Έχω άποψη και θέλω να την εκφράζω, ζητώ λοιπόν συστράτευση ανθρώπων οι οποίοι να πιστεύουν στην ομαδικότητα και θα είμαι σε οποία θέση θα αποφασιστεί…». Από τότε πέρασαν πολλοί μήνες, στην πολιτική, όπως και στη ζωή, τέτοιες αναθεωρήσεις θεωρούνται δεδομένες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος κι αν τελικά υπάρξει περίπτωση να καλυφθεί το χάσμα και οι διαφορές με τον κ. Μανωλάκη και να δούμε επανένωση της παράταξης «Νέα Πνοή». Στην περίπτωση της Καρπάθου, η λέξη «ποτέ» θα μπορούσε άραγε να γίνει «πότε»;

Όπως έχουμε ξαναγράψει στα «Καρπαθιακά Νέα», ο επόμενος δήμαρχος Καρπάθου είναι μεν ένα κομβικό πρόσωπο που πρέπει να έχει γνώση, δεδομένες δημοκρατικές αρχές και διοικητικά χαρίσματα, ωστόσο δεν πρέπει να παραλείψουμε την ομάδα που θα απαρτίζει την παράταξη του και βέβαια την πολιτική γραμμή, τη διακήρυξη, της κάθε παράταξης που διεκδικεί ενεργό ρόλο στα κοινά!

Χρειάζονται περίπου 50 άνθρωποι για να γίνει ένας συνδυασμός κι αν κρίνουμε από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, τη φωνή και τις δράσεις του, τότε οι Καρπάθιοι πρέπει να είναι εξαιρετικά αυστηροί στην σταυροδοσία, εάν επιθυμούν μια ζωντανή και δυνατή ομάδα.

Θα υπάρξει υποψήφιος δήμαρχος ο οποίος θα καταφέρει να πείσει και να οργανώσει αξιόλογους και ικανούς ανθρώπους γύρω του; κι αν τελικά τα καταφέρει, οι Καρπάθιοι θα τους  ψηφίσουν ή θα διαλέξουν και πάλι συγγενείς και φίλους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΚΆΡΠΑΘΟΣ: Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής, Δημοτικού Συμβουλίου και Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων

Δίκυο Ενημέρωσης

Κάρπαθος: Νέες συλλήψεις αλλοδαπών από το λιμενικό – Βρέθηκαν πλαστά έγγραφα και πλαστά ευρώ!

Δίκυο Ενημέρωσης

Κ. Σακελλαροπούλου για τα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος: Το σύνθημα “Ποτέ ξανά” είναι διαχρονικά επίκαιρο