www.karpathosnews.gr

Που είναι ο Επόπτης Καθαριότητας του Δήμου Καρπάθου;

Επειδή ακούμε πολλά για τα σκουπίδια και ειδικά τα μεγάλα αντικείμενα που εγκαταλείπουν όπου βρουν οι κάτοικοι της Καρπάθου και υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που λένε ότι από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουν τους κανόνες και θα “δίνουν” όποιους βλέπουν να πετούν σκουπίδια ανεξέλεγκτα στους δρόμους της Καρπάθου, γεννιέται μια εύλογη απορία:

που χάθηκε ο Επόπτης Καθαριότητας του Δήμου;

Ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος, με την απόφαση 48/2023 τοποθέτησε εργαζόμενο του Δήμου στην κρίσιμη θέση του Επόπτη Καθαριότητας ο οποίος μεταξύ άλλων είναι επιφορτισμένος με την επιβολή προστίµων, για την επιτυχή εφαρµογή του Κανονισµού Καθαριότητας  και την εξάλειψη παραβατικών συµπεριφορών των δηµοτών, σε θέµατα προσβολής της δηµόσιας υγιεινής.

Μέχρι σήμερα έχει επιδώσει κάποιο-α πρόστιμα; ή έχει άλλες υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνει;

κάποιος από τη δημοτική αρχή δεν πρέπει να εξηγήσει στην τοπική κοινωνία το τι ακριβώς συμβαίνει; ή μήπως αφήνουμε να περάσουν οι μήνες και να φτάσουμε στις εκλογές δίχως… πολλά λόγια;

Στις αρμοδιότητες που έχουν οι Επόπτες Καθαριότητας των Δήμων της χώρας σε γενικές γραμμές αναφέρετε:

Έλεγχος υλοποίησης όλων των εργασιών της εποπτείας που προΐστανται, όπως αποκοµιδή απορριμμάτων, ογκωδών αντικειµένων και προϊόντων κατεδάφισης, σάρωµα οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων και λαϊκών, πλύσιµο κάδων, επισκευή και τοποθέτηση αυτών, καθαρισµός ακάλυπτων οικοπέδων προς αποφυγή κινδύνων πυρκαγιάς).

2. Έλεγχος της εργασίας των εργατών της εποπτείας τους και αναφορά στον Υπεύθυνο του Γραφείου Καθαριότητας της Κοινότητάς τους.

3. Έλεγχος τήρησης του ωραρίου των υφισταµένων τους και υπογραφή των σχετικών δελτίων (παρουσιολογίων, άδειες, υπερωρίες κλπ).

4. Σύνταξη του ηµερήσιου δελτίου καταγραφής εργασιών και ελέγχου παραγωγής και διαβίβασή του στο Γραφείο Καθαριότητας που ανήκουν.

5. Συµπλήρωση και κατάθεση του προγραµµατισµού υπηρεσιών του επόµενου µήνα και φροντίδα για την ανάρτησή του στην εποπτεία τους και ενηµέρωση του Γραφείου Καθαριότητας της Κοινότητάς τους.

6. Ευθύνη για την κατάσταση των εργαλείων και των υλικών καθαριότητας της εποπτείας τους, φροντίδα για την επισκευή, συντήρηση και αντικατάσταση αυτών, προγραµµατισµός προµηθειών και έλεγχος ορθής κατανάλωσης των αναλώσιµων υλικών.

7. Έλεγχος σωστής χρήσης των ΜΑΠ από το προσωπικό και επιβολή πειθαρχικών µέτρων για µη χρήση αυτών, κατά την εκτέλεση του προγράµµατος.

8. Ενηµέρωση και επικοινωνία µε τους δηµότες για θέµατα της αρµοδιότητάς τους, εκτέλεση αυτοψιών.

9. Συνεργασία µε την Ελληνική Αστυνοµία και επιβολή προστίµων, για την επιτυχή εφαρµογή του Κανονισµού Καθαριότητας  και την εξάλειψη παραβατικών συµπεριφορών των δηµοτών, σε θέµατα προσβολής της δηµόσιας υγιεινής.

(φωτογραφία από σκουπίδια στις Μενετές, με τη βοήθεια ιδιωτών ήδη μαζεύτηκαν)

20.7.2023

Καρπαθιακά Νέα

ΠΗΓΗ:karpathiakanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από τον Δήμο Καρπάθου

Κ. Μητσοτάκης: Τι ώρα θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αγροτών – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Δίκυο Ενημέρωσης

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Καρπάθου στις 22 Μαρτίου 2024

Δίκυο Ενημέρωσης