www.karpathosnews.gr

Προϋπολογισμός-Τεχνικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δήμου Καρπάθου 2023: «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»!

Σύντομα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου, με θέματα το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό 2023.

Αυτή η Συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα σημαντική! Ισως η σημαντικότερη  συνεδρίαση για τον κάθε Δήμο. Η δημοτική αρχή με απλά λόγια θα παρουσιάσει το σχέδιό της για τα  ΕΡΓΑ  που προτίθεται να κάνει και πως θα διαχειριστεί τα χρήματα του Δήμου.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό.  Μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό θα φανεί πιο είναι το σχέδιο για την επόμενη μέρα του Δήμου! Θα φανεί η συνέπεια λόγων και έργων της Δημοτικής Αρχής κι ακόμα γι αυτούς που ξέρουν, θα καταλάβουν το πόσο σημασία δίνει στα αιτήματα των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

 Θα φανούν οι κοινωνικές ευαισθησίες για τις ευπαθείς ομάδες για την νεολαία τον αθλητισμό και το πολιτισμό μας και η διαχείριση της καθημερινότητας.

Θα φανεί το σχέδιο για την αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε τοπικής κοινότητας.

Νομίζω ότι ως πολίτες και δημότες αυτού του Δήμου έχουμε το δικαίωμα να καταθέσουμε την άποψή μας  για το θέμα κάνοντας πρώτα μερικές ερωτήσεις.

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΟΙ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΤΩΝ Τ.Κ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ;

ΠΟΣΟ ΛΗΦΘΗΚΑΝ ΥΠΟΨΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;

ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΧΩΡΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ;

Ελπίζουμε να πάρουμε κάποιες απαντήσεις στην προ ημερησίας συζήτηση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου!

Το λογικό είναι ο όταν συντάσσονται αυτά τα σχέδια να βασίζονται πάνω σε πραγματικά στοιχεία και προβλέψεις που πρόκειται  να επαληθευθούν, βασικός, λοιπόν παράγοντας  για να πραγματοποιήσουμε το σχέδιο είναι να υπάρχουν τα χρήματα.

Κοιτάζοντας λοιπόν το προϋπολογισμό βγάλαμε το συμπέρασμα ότι «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» το θέμα είναι πως θα χρησιμοποιηθούν και ποιες είναι προτεραιότητες αυτού του ΔΗΜΟΥ και με ποια κριτήρια  τις βάζουμε.

Είναι κριτήριο η καθημερινότητα και τα προβλήματα της;

Είναι κριτήριο η ανάπτυξη κάποιας περιοχής στην οποία γίνονται ιδιωτικές επενδύσεις;

Είναι κριτήριο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδεία η υγεία  και κτλπ.

Είναι κριτήριο οι προεκλογικές υποσχέσεις και τα ρουσφέτια;

Είναι κριτήριο η ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων;

Είναι κριτήριο τα συμφέροντα εταιρειών -προμηθευτών που γνωρίζουν εκ των προτέρων τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος για ένταξη σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα και μας κατευθύνουν  ;

Επανερχόμενος στο «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» θα βάλω στο Κάδρο πρώτα όλους εμάς, δηλαδή  τους Δημότες και κοιτάζοντας το σημείο που λέει για τα έσοδα που ΔΕΝ έχουν εισπραχθεί λέει 1.700.000€ και αφορά έσοδα ανταποδοτικά του Δήμου, νομίζω αν είμαστε συνεπείς απέναντι στο Δήμο θα μπορούμε να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες.

Για την πορεία των έργων που προσπαθούμε να εντάξουμε σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα πότε θα ενημερωθεί το ΔΣ και μέσω αυτού και οι δημότες; Μήπως είναι συμβατική υποχρέωση του ειδικού συμβουλευτικής ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ;

Τα ανταποδοτικά  έσοδα  υπολείπονται κατά πολύ των εξόδων και ειδικά στο κεφάλαιο της  ΥΔΡΕΥΣΗΣ -ΑΡΔΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ η τρύπα που φαίνεται είναι τεράστια και φυσικά κλείνει από μεταφορά πιστώσεων που αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να γίνει και τίποτα άλλο.

Η  Ύδρευση παραμένει όπως φαίνεται «ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» και κανείς δεν μπορεί η δεν θέλει να την φτιάξει. Από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι πάρα πολλά ρολόγια δεν λειτουργούν και φυσικά πληρώνουν μόνο πάγιο.

Από φέτος όπως βλέπουμε δημιουργείτε ένα νέο έξοδο που προέρχεται από την λειτουργία του βιολογικού που όπως φαίνεται δεν έχει προβλεφθεί αντίστοιχο έσοδο.

Ένα νέο έξοδο είναι και η λειτουργία ναυαγοσωστικών σταθμών σε 8 παραλίες της Καρπάθου, με τι χρήματα θα πληρωθούν ; φτάνουν τα χρήματα από τα έσοδα παραλιών;

Θα μπορούσαμε να κάνουμε παρατηρήσεις και προτάσεις για τα δυο αυτά σχέδια που κατά την άποψή μας πρέπει να βασίζονται και  να ακολουθούν  ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό για το νησί, αν αυτά τα σχέδια γίνονταν έγκαιρα και έμπαιναν σε διαβούλευση.

Το μεγάλο κεφάλαιο ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, την οποία έχουμε ως προμετωπίδα για την προβολή του Νησιού μας,  δεν θα ήθελα να το ανοίξω, θα απευθυνθώ μόνο στους εκπροσώπους της και θα τους πω αν έχουν φιλότιμο… ας παραιτηθούν.

Και τέλος θα ήθελα να κάνω ένα κάλεσμα σε όλους όσους πραγματικά ενδιαφέρονται να πάρουν όλοι αυτοί που θέλουν να διεκδικήσουν ξανά την ψήφο μας.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΣ ΚΟΙΤΑΜΕ  ΜΠΡΟΣΤΑ!

(Ο συμπατριώτης μας επιθυμεί να μη δημοσιευθεί το όνομα του. Τα Καρπαθιακά Νέα έχουν τα στοιχεία του)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Δήμος Καρπάθου ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της φωτιάς στο ΧΥΤΑ

Δίκυο Ενημέρωσης

Κάρπαθος: Η ευσυνειδησία Επαγγελματιών Οπλιτών και Στρατιωτών, απέτρεψε μεγάλη καταστροφή

Δίκυο Ενημέρωσης

Πρόταση δυσπιστίας: Στα «χαρακώματα» τα κόμματα κατά της κυβέρνησης

Δίκυο Ενημέρωσης