www.karpathosnews.gr

Πρόστιμο 12.000 ευρώ επιβλήθηκε σε επιχείρηση από την περιφέρεια

Πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ επέβαλε το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Δωδεκανήσου σε επιχείρηση που εδρεύει σε νησί της περιοχής μας, μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από ελεγκτές της Υπηρεσίας τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι:

1) Η επιχείρηση διέθετε μία συσκευή ηλεκτρονικού συστήματος (price checker) ελέγχου τιμών ενώ σύμφωνα με την γνωστοποίηση λειτουργίας η επιχείρηση λόγω της επιφάνειάς της θα έπρεπε να διαθέτει το ελάχιστο 3.

Το ύψος του προστίμου ανέρχεται σε 2.000 ευρώ, το οποίο όμως διπλασιάζεται κι έτσι ανέρχεται συνολικά σε 4.000 ευρώ, λόγω υποτροπής εντός τριετίας.

2) Συγκεκριμένο προϊόν είχε διαφορετική τιμή στο ράφι και άλλη στο Ταμείο. Αυτό αποτελεί παράβαση, διότι απαγορεύεται να υπάρχουν ή να προκύπτουν με οποιονδήποτε τρόπο εντός του καταστήματος πώλησης προϊόντων διαφορετικές τιμές πώλησης για το ίδιο προϊόν.

Το ύψος του προστίμου ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά κωδικό, το οποίο όμως διπλασιάζεται κι έτσι ανέρχεται συνολικά σε 2.000 ευρώ, λόγω υποτροπής εντός τριετίας.

3) Υπήρχε έλλειψη πινακίδας τιμής στο ράφι για τρία προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Αυτό αποτελεί παράβαση, διότι η πληροφορία που παρέχεται από τον έμπορο προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του προϊόντος που διατίθεται προς πώληση περιέχεται σε πινακίδες ή ετικέτες ή άλλα αντίστοιχα μέσα πληροφόρησης που είναι τοποθετημένα επί του προϊόντος ή δίπλα σε αυτό με τρόπο που να είναι άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή η σύνδεση μεταξύ της παρεχόμενης πληροφορίας και του προϊόντος.

Το ύψος του προστίμου ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά κωδικό και συνολικά σε 3.000 ευρώ, το οποίο όμως διπλασιάζεται κι έτσι ανέρχεται συνολικά σε 6.000 ευρώ, λόγω υποτροπής εντός τριετίας.

Επίσης το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Δωδεκανήσου, επέβαλε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους χιλίων πεντακοσίων 1.500 ευρώ, σε άλλη επιχείρηση στο ίδιο νησί διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από ελεγκτές της υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι:

1) Δεν είχε αναρτημένο τιμοκατάλογο για τις ξαπλώστρες που εκμεταλλευόταν στην παραλία (επιχείρηση παροχής υπηρεσιών), κατά παράβαση του άρθρου 67 παρ. 1 της υπ΄ αρ. 91354/30-08-2017 ΥΑ «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) ΦΕΚ 2983/Β/2017», παράβαση για την οποία επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 7Α του ιδίου άρθρου.

2) Δεν διέθετε κατάλογο στην ελληνική γλώσσα κατά παράβαση του άρθρου 70 παρ. 1Α της υπ΄αρ. 91354/30-08-2017 ΥΑ «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) ΦΕΚ 2983/Β/2017» παράβαση για την οποία επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4Β του ιδίου άρθρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Δήμος Καρπάθου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET 2023

Δίκυο Ενημέρωσης

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατοίκων των Μενετών κατά του μνημείου Βιττωρούλη από την Αποκεντρωμένη

Δίκυο Ενημέρωσης

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Δίκυο Ενημέρωσης