www.karpathosnews.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Προς αποχώρηση η «Ομπρέλα» – Συνεδριάζουν στελέχη που συμμετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ακόμη και αύριο Παρασκευή ενδέχεται να αποχωρήσει η «Ομπρέλα».

Αυτή την ώρα συνεδριάζουν στελέχη που συμμετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες καθώς η συνιστώσα είναι ένα βήμα πριν την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα σήμερα 1300 μέλη της «Ομπρέλας» είχαν δείξει τις διαθέσεις τους με κείμενο καταπέλτη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

Στο κείμενο – το οποίο δεν θα κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή από την Ομπρέλα – αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι βαθιά ανήσυχοι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σημειώνουν ότι δεν μπορούν να παρακολουθούν παθητικά «Τις τάσεις παραίτησης και τις αποχωρήσεις, που εντείνονται καθημερινά τώρα που κλείνει ένας κύκλος εκλογικών αναμετρήσεων με τα αποθαρρυντικά για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών». Αφήνουν αιχμές για όσους πλαισιώνουν την ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη αναφέροντας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στ. Κασσελάκη οδηγεί, με τη συναίνεσή του, τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό, άσχετο με οποιαδήποτε εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Αναφερόμενοι στα όσα πρεσβεύει ο Στέφανος Κασσελάκης λένε: «Δεν μας ταιριάζει να βαυκαλιζόμαστε ότι υπάρχει μαγικό κλειδί για την κυβερνητική εξουσία που το κρατάει ο χαρισματικός ηγέτης», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι: Ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη.

Όλο το κείμενο της Ομπρέλας

Διέξοδος Αριστερά

Εμείς, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλη με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαδρομή στη ριζοσπαστική και ανανεωτική Αριστερά αλλά και μέλη που προσήλθαμε πρόσφατα και μάλιστα σε εποχές εκλογικής ήττας και πολιτικής υποχώρησης, είμαστε βαθιά ανήσυχοι και ανήσυχες για το παρόν και κυρίως για το μέλλον του κόμματός μας. Όλοι και όλες διαπιστώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σε αποδρομή. Μέχρι πρόσφατα πολλοί/ές τρέφαμε την ελπίδα ή την αυταπάτη ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διεξαγόταν μια θεμιτή και θεσμικά εξασφαλισμένη αντιπαράθεση, που θα μπορούσε να επιλυθεί με συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες. Κοινός παρονομαστής των ανησυχιών μας σήμερα είναι η συλλογική αίσθηση ότι μετέχουμε σε ένα κόμμα που τείνει να μην έχει, με οποιοδήποτε πολιτικό σκεπτικό, σχέση με την Αριστερά. Όλα όσα γνωρίζαμε για τη φυσιογνωμία και τις κοινωνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν, αλλάζουν βίαια και μονομερώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Θοδωρής Μαραντίνης: Με στεναχώρησε που αυτή η διαδικασία έφτασε να επηρεάσει την δουλειά μου

Δίκυο Ενημέρωσης

Ετήσια Γενική συνέλευση για τον Σύλλογο Απανταχού Καρπαθίων

Δίκυο Ενημέρωσης

Κονσολας- Παππάς σε διαφωνία για τη γραμμή της Κασοκαρπαθιας! Σιγή από Δήμο και Επαρχείο