www.karpathosnews.gr

Σύντομα ξεκινούν τα έργα για το νέο λιμάνι στην Κάρπαθο!

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, ψηφίστηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου για την υλοποίηση της πράξης «Επέκταση και αναβάθμιση λιμένα Πηγαδιών Καρπάθου» προϋπολογισμού 16.000.000,00 €.

Το έργο θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του Προγράμματος «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» 2021-2027/Ανάπτυξη Νησιωτικών Λιμενικών Υποδομών και θα χρηματοδοτηθεί από τα Τομεακά και Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Το έργο, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του το Επαρχείο Καρπάθου ΗΝ Κάσου, αφορά στη δημιουργία νέας αποβάθρας, συνολικού μετώπου 200 μ., και διαδρόμου πρόσβασης προς αυτή με σκοπό τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση και την αναβάθμιση του λιμένα Πηγαδιών Καρπάθου. Η οργάνωση της χερσαίας επιφάνειας περιλαμβάνει την πρόβλεψη, χώρων επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών, αποθήκευσης εμπορευμάτων, στάθμευσης οχημάτων, αποθήκευσης εξοπλισμού λιμένα, χώρος κτιρίου εξυπηρέτησης χρηστών, χώρος αναμονής οχημάτων προς φόρτωση στα πλοία και προσωρινής στάθμευσης των ασυνόδευτων φορτηγών οχημάτων, διαβάσεις πεζών καθώς και διαμόρφωση κυκλικού κόμβου για την οργάνωση της κυκλοφορίας των οχημάτων και τη σύνδεση του λιμένα με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Στο χερσαίο χώρο του λιμένα προβλέπεται επίσης ηλεκτροφωτισμός και δίκτυο ύδρευσης.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου ως «Κύριος του Έργου» καλύπτει μεν τυπικά τις απαιτήσεις για απαιτούμενη τεχνική επάρκεια του προς υλοποίηση Έργου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις, ωστόσο αντιμετωπίζει κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού σοβαρές δυσκολίες στην πράξη, στην στελέχωση των αναγκαίων επιτροπών διεξαγωγής των διαδικασιών δημοπράτησης, επίβλεψης και παρακολούθησης των διαδικασιών εκτέλεσης των έργων (σύνταξη τεχνικών δελτίων, ενημέρωση φορέων χρηματοδότησης, κλπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κάσος – Κάρπαθος / Τι λέει το υπουργείο Ναυτιλίας για το φιάσκο με το πλοίο

Δίκυο Ενημέρωσης

Ρεκόρ ταξιδιωτικής κίνησης το 2023: Πάνω από 32,73 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα 

Δίκυο Ενημέρωσης

Πέτη Πέρκα για ΣΥΡΙΖΑ: Γίναμε ένα κόμμα του τίποτα, από αύριο θα είναι στον γύψο

Δίκυο Ενημέρωσης