www.karpathosnews.gr

Τσιόδρας στην ΕΡΤ: Η συζήτηση γύρω από τον Σόιμπλε συμβολίζει την επώδυνη περίοδο για την Ελλάδα – Δεν ανοίγουν πριν τις 12/2 τα γήπεδα

«Υπήρξε μια επώδυνη περίοδος για τη χώρα και αυτό συμβολίζει και όλη συζήτηση που γίνεται γύρω από τον Σόιμπλε, με αφορμή τον θάνατό του», επισήμανε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» και τον Κώστα Παπαχλιμίτζο, με αφορμή την απώλεια του άλλοτε υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ενώ πρόσθεσε:

«Πρόκειται για μια επώδυνη περίοδο, η οποία συνοδεύτηκε βεβαίως από πολλά δύσκολα μέτρα για τους Έλληνες. Χάσαμε 25% του εισοδήματός μας λόγω του ότι είχε φτάσει η χώρα στο να μην μπορεί να δανειστεί από τις αγορές.

(…) Το ευρώ είναι ένα νόμισμα το οποίο δημιουργήθηκε ως αντάλλαγμα -κατά κάποιο τρόπο- της γερμανικής επανένωσης. Το λέω γιατί οι κουβέντες για ενιαίο νόμισμα είχαν ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’60. Υπήρχε μια πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η Γερμανία έλεγε ότι πρώτα έπρεπε να υπάρχει σύγκλιση των οικονομιών και μετά να υπάρξει ενιαίο νόμισμα. (…)

Ο κ. Σαμαράς είναι αυτός ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα στο να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014. Το 2014 λοιπόν, η Ελλάδα είχε βγει, είχε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και μετά ήρθε ο κύριος Τσίπρας (…)

(…) Το πρώτο μνημόνιο είχε πάρα πάρα πάρα πολλά προβλήματα. Δεν είναι πανάκεια ότι αυτό το μνημόνιο ντε και καλά ήταν αυτό το οποίο θα έβγαζε τη χώρα από την κρίση. Το ότι χρειαζόταν στήριξη είναι σαφές – για να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Το 2014 η Ελλάδα είχε μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης εφαρμόζοντας το δεύτερο πρόγραμμα.

Για την οπαδική βία, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όταν λαμβάνεις τώρα κάποια μέτρα που είχαν εξαγγελθεί και δεν είχαν εφαρμοστεί στο ενδιάμεσο -πήγαιναν με αργούς ρυθμούς- σημαίνει ότι τα μέτρα που είχες πάρει ή δεν ήταν επαρκή δεν είχαν αποδώσει όσο χρειάζεται. Γι αυτό κρίνεις ότι θα έπρεπε να ληφθούν και νέα. Είναι αυτά τα οποία ανακοινώθηκαν, τα οποία είναι σε φάση εφαρμογής. Στις 12 Φεβρουαρίου όταν θα ανοίξουν τα γήπεδα θα πρέπει να ανοίξουμε τις προδιαγραφές που έχουμε πει, έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός, ο κύριος Βρούτσης ποιες ποινές θα ισχύουν. Δεν υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν νωρίτερα.

(…) Πήγαμε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ύπαρξης συμμοριών στο πλαίσιο ομάδων.

Αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί κατά κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα που αφορά το γήπεδο και τον αθλητισμό.

Από εκεί και πέρα ξέρουμε τι γίνεται στις γειτονιές, ξέρουμε τι γίνεται με τους εφήβους, υπάρχουν πάρα πάρα πολλά προβλήματα, το οποίο και πάλι δεν είναι ελληνικό φαινόμενο».

Αναφορικά με δημοσίευμα που αφορά στο ότι η κυβέρνηση κινείται σε τροχιά επίσπευσης της νομοθέτησης του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, υπογράμμισε:

«Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι ο χρόνος είναι κάτι το οποίο θα το εξετάσει. Αναμένουμε τις δικές του αποφάσεις. Έχει πει ότι θα έρθει εντός της κυβερνητικής θητείας. Το έχει πει κατηγορηματικά. Τώρα θα το κρίνει ανάλογα με την πορεία του νομοθετικού

(…) Αφορά τα δικαιώματα συνανθρώπων μας, οι οποίοι όντως ταλαιπωρούνται και βασανίζονται. Είναι κάτι το οποίο έχει γίνει σε πάρα πολλές χώρες και γι αυτό ακριβώς είναι πρόθεση της κυβέρνησης να έρθει τώρα».

Στην ίδια συζήτηση συμμετείχε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Bιομηχανική παραγωγή: Αύξηση 3,1% τον Νοέμβριο 2023 –  Κατά 2,8% αυξήθηκε η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα – Πάμε πιο μπροστά την Αττική σε όλα τα επίπεδα»

Δίκυο Ενημέρωσης

Έρευνα ΙΝΕ ΓΣΕΕ και ΕΣΗΕΑ για το επάγγελμα του δημοσιογράφου στην Ελλάδα – Τα χαρακτηριστικά του και οι προκλήσεις του μέλλοντος