www.karpathosnews.gr

Σε διερεύνηση ο θάνατος αλόγου στην Αυλώνα της Καρπάθου

Υπόθεση νεκρού αλόγου, διερευνά η Αστυνομία της Καρπάθου, έπειτα από σχετική καταγγελία που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες του ζώου.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, την περασμένη βδομάδα, βρέθηκε ένα άλογο νεκρό στο χωράφι που ζούσε στην περιοχή Αυλώνας, Β. Καρπάθου, από τους ανθρώπους του. Το θάνατο του αλόγου κατήγγειλε στην Αστυνομία ο ιδιοκτήτης του ζώου.

Στελέχη της Αστυνομίας Καρπάθου συνόδεψαν την κτηνίατρο της Καρπάθου Δρ Ντίνα Λαχανά, η οποία διενήργησε εξετάσεις στη σκηνή, πήρε δείγματα από το ζώο, τα οποία και έχουν σταλεί σε ειδικό εξεταστικό κέντρο στην Αθήνα.

Η έρευνα της Αστυνομίας θα ρίξει φως στην υπόθεση που έχει προβληματίσει τη τοπική κοινωνία η οποία επιθυμεί να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για ανώμαλο δολοφόνο ή το 12χρονο άλογο πέθανε από παθολογικά αίτια. Να επαναλάβουμε ότι το Σωματείο Φίλοι Ζώων Καρπάθου έχει δεχθεί πολλές καταγγελίες για κακοποίηση ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό “10410” για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) υφίστανται χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την προστασία των ζώων συντροφιάς στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/chrisimes-symvoules/symvoules-gia-tin-prostasia-ton-zoon-syntrofias/.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: “Η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με συναρμόδιους οργανισμούς και φορείς, θα συνεχίσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών με σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την περαιτέρω εφαρμογή εξειδικευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης των ζώων”.

Πήγη:.karpathiakanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου μετέβη στο σημείο όπου εξερράγη η βόμβα στη Σταδίου

Δίκυο Ενημέρωσης

Μαρινάκης: Ήταν η τελική πρόταση της κυβέρνησης προς τους αγρότες – Εξετάζεται η καταβολή ΕΦΚ

Δίκυο Ενημέρωσης

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: ΑΠΟΔΟΧΕΣ Δημοτικών Αρχόντων και Συνεργατών

Δίκυο Ενημέρωσης